Haber

Akhisar Sağlık Merkezi’nin temeli atıldı

Akhisar Sağlık Ocağı’nın Temeli Atıldı

 

Bölgenin önemli ihtiyaçlarından biri olan Akhisar İlçesi’nde sağlık merkezi için çalışmalara başlandı. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İnegöl Belediyesi iş birliğiyle inşa edilecek Akhisar Sağlık Merkezi’nin temeli atıldı. Sağlık Merkezi tamamlandığında 4 doktor hizmet verecek.

İnegöl’ün yeni gelişme bölgesi olan ve hızlı yapılaşmanın yaşandığı Akhisar bölgesinde eksiklerin giderilmesi için çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda bölgenin önemli ihtiyaçlarından biri olan sağlık ocaklarının yapımına yönelik çalışmalar başladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İnegöl Belediyesi iş birliğiyle Akhisar İlçesi Bahar Caddesi üzerinde 4 doktorun hizmet vereceği sağlık merkezi inşa ediliyor. 3 milyon TL’lik yatırımın tamamlanmasıyla bölgede 1000 m2 yeşil alan içerisinde çocuk oyun alanı ve otoparkı bulunan sağlık tesisi inşa edilecek.

MAHALLEMİZE HAYIRLI OLSUN

Akhisar Sağlık Merkezi’nin temel atma töreni Salı günü gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Alper Taban, AK Partili yöneticiler, meclis üyeleri ve Akhisar Mahalle Muhtarı Oktay Garip ile vatandaşların katıldığı törende kısa bir konuşma yapan Muhtar Oktay Garip, “Mahallemizde bir sağlık ocağına ihtiyacımız vardı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ve İnegöl Belediye Başkanımız Alper Taban bu ihtiyacı karşılamak için çalışma başlattı. İnşaata bugün başlanacak ve temel atma töreni yapılacak. “Mahallemize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İHTİYAÇLAR TEK TEK TAKİP EDİLİYOR

Belediye Başkanı Alper Taban, “Akhisar Mahallesi’nde uzun süredir yer arayışında olan sağlık merkeziyle ilgili çalışmalarımızı son noktaya getiriyoruz. Muhtarımızın, mahalle sakinlerimizin ve örgüt üyelerimizin bize ilettiği ihtiyaçlardan biri de sağlık ocağıydı. Bu noktada mevcut yerimizde hazır bir yeşil alan ve çocuk oyun alanımız vardı. Konutlara yakın bir alan olması nedeniyle yapılan çalışmalar sonucunda 178 m2 tek katlı bir binanın hayata geçirilmesi için çalışmalara başladık” dedi.

4 HEKİM HİZMET VERECEK

Çalışmanın Büyükşehir Belediyesi ve İnegöl Belediyesi iş birliğiyle yürütüldüğünü vurgulayan Başkan Taban, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a da teşekkür ediyorum. İşte imece yönteminin kullanıldığı bir çalışma. Bir taraftan Büyükşehir Belediyemizin, diğer taraftan İnegöl Belediyemizin de desteğiyle çalışmayı tamamlamak istiyoruz. Vatandaşlarımız da buradan keyifli bir hizmet alacak. Burası yürüme mesafesinde bir bölge. 4 doktorlu, 1000 m2 yeşil alanı ve yanında 200 m2 çocuk oyun alanı bulunan, ulaşımı kolay bir sağlık tesisi olacak. Buraya yaklaşık 3 milyonluk bir yatırım olacak. İnşallah gerek kalmaz ama Allah bize bu imkanların eksikliğini vermesin. Şimdiden iyi olmanızı diliyorum. Temel kazısını arkadaşlarımız yaptı. “Umarım Rabbimiz hepimize sona eren güzel günleri görmeyi nasip eder” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu