Ekonomi

AK Parti Sözcüsü Çelik: Elazığ 11’inci il olarak afet bölgesi olarak değerlendirilecek

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nun (MYK) ardından açıklamalarda bulundu.

Elazığ’ı afet bölgesi olarak değerlendireceğini açıklayan Çelik’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

-Deprem olduğu andan itibaren devlet üstün bir gayret gösteriyor. Şimdiye kadar 3.000’den fazla artçı sarsıntı meydana geldi. İkinci deprem olduğunda Adana’daydık. Merkez üssünün ne kadar güçlü olduğunu gösteren bir şey olduğunu yoğun bir şekilde hissettik.

– 35 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. Hepsine Allah’tan rahmet diliyoruz. Sadece Türkiye’deki kurumların değil, dünyadaki değerli kurumların da değerlendirmesine baktığımızda bölgede son 100 yılda yaşanan en büyük doğal afetle karşı karşıyayız.

– 200 binden fazla vatandaşımız başka yerlere tahliye edildi. Yeme, içme ve barınma ihtiyaçlarının karşılanması konusunda çok yoğun çaba sarf edilmektedir. Afet bölgelerinde vatandaşlarımızın yanında olmak için siyasi tartışmanın bir parçası olmadık, olmayacağız.

– Siyaset yapılmasın diyenler olsa da, yaptıklarına adeta miting yapıyormuş gibi, ralli siyaseti yapıyormuş gibi tepkiler alıyoruz. Ayrıca yoğun bir propaganda var. Böylesine büyük bir afet karşısında uluslararası yardım faaliyetleri yapıyor olmamız bir afettir. Dünyanın 100’e yakın ülkesinden gelen yardım talebimiz yanıtlandı.

– 10 bine yakın uluslararası yardım grupları buraya geldi. Maddi yardımları saymıyorum bile. Bunun devletlerin gücünü aşan bir felaket olduğu konusunda herkes hemfikir. Elbette burada ulaşılmaz yerler, sıkıntılar, aksilikler oldu. Ancak alana hakim olan asıl şey kardeşlik, dayanışma ve uyumdur.

– Kahramanlarımızın emeğini, özverisini, milletimizin yaralarını sarmak için nasıl mücadele verdiklerini görerek onları minnet duygusuyla andık. Kendilerine bir kez daha teşekkürlerimizi sunmak isteriz. Yabancı arama kurtarma ekiplerinin ağzından da pek çok asılsız ifade dolaştı. Bazı yayınlardan sosyal medyada bahsedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu