Haber

AK Parti İstanbul İl Başkanı Kabaktepe, terör saldırısının yaşandığı yere karanfil bıraktı

AK Parti İstanbul Vilayet Lideri Osman Nuri Kabaktepe, İstiklal Caddesi’nde terör saldırısının yaşandığı alana karanfil bıraktı.

Caddede dün 6 kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısının yaşandığı, etrafı kırmızı şeritle kapatılan yere gelen Kabaktepe, buraya karanfil koyarak ömrünü yitirenleri andı.

Osman Nuri Kabaktepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, terör saldırısının milletin birlik ve beraberliğine ziyan veremeyeceğini lisana getirerek, şöyle konuştu:

” Türkiye’nin teröre karşı amasız ve fakatsız duruşunun ne kadar yerinde olduğunu, dünyadaki tüm kurumların, kuruluşların ve ülkelerinin de fakat ve ancak demeden terörizmin her türlüsüne karşı en güçlü önlemleri ve işbirliğini yapma noktasında birliktelik göstermeleri gerektiğini tekrar söz etmek istiyorum. Bu atak ülkemizin birliğini bozamaz. Ölenlerimiz ve yaralananlarımız içimizde hüzün, acı oluşturacak ancak bizim karşı duruşumuzu ve beraberliğimizi, bu topraklardaki varlığımızı ve duruşumuza olan inancımızı bozmayacaktır.”

Kabaktepe, uluslararası kamuoyunda saldırıyla ilgili yapılan bazı yorum ve değerlendirmelerin üzüntü verici olduğunu belirterek, saldırıyı gerçekleştiren teröristin yakalandığını, 50’ye yakın şüphelinin de gözaltına alındığını anımsattı.

Şüphelilerin en kısa zamanda cezalandırılacağını belirten Kabaktepe, “Saldırıyı destekleyenler, azmettirenler, taarruzun gerisinde olanlar devletimizin gücünü ve milletimizin birliğini karşılarında görecek. Milletimizin başı sağ olsun. Birliğimizin ve dirliğimizin daim olmasını temenni ediyorum. Türkiye’nin amasız ve fakatsız terörün her türlüsüne karşı duruşunun dünyadaki tüm devletler ve kurumlar tarafından desteklenmesi gerektiğinin altını çiziyorum.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu